Master Planul General de Transport, trimis spre aprobare. Cati km de autostrada si ce drumuri expres vom avea in 2036

Documentul care contine Master Planul General de Transport al Romaniei poate fi descarcat la finalul articolului.

Actul se afla in prezent pe circuitul de avizare interministeriala, dupa care va fi aprobat de Guvern, in cel mai scurt timp.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor (MT), remis marti AGERPRES, adoptarea MPGT devine esentiala pentru accesarea fondurilor structurale si asigurarea continuitatii finantarii din partea Uniunii Europene.

Necesitatea elaborarii Master Planului General de Transport, instrument de lucru prin care sa se analizeze situatia existenta si sa se stabileasca nevoile de dezvoltare si de prioritizare pe baze economice solide, proiectele de infrastructura de transport la nivel national, se impune ca o conditionalitate ex-ante a finantarilor din cadrul Programului Operational Infrastructura Mare (POIM).

„Asigurarea respectarii la termen a prevederilor si angajamentelor statului roman referitoare la indeplinirea conditionalitatilor ex-ante in raporturile cu Comisia Europeana presupune garantarea unui cadru normativ predictibil si coerent care sa creeze conditiile pentru indeplinirea angajamentelor sus mentionate”, se mentioneaza in comunicat.

 

Citeste mai mult: http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/master-planul-general-de-transport-trimis-spre-aprobare-cati-km-de-autostrada-si-ce-drumuri-express-vom-avea-in-2036-foto.html

Write a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *